Almudena Molinero Argüello, Spanje

Pamplona, Spanje

Dierenarts / Sales Manager

Begonnen in 2017

Wie ben je, kun je ons wat over jezelf vertellen?
Hoi, ik ben Almudena en kom uit het noorden van Spanje. Ik ben een erg nieuwsgierig persoon en hou ervan om tijd mijn vrije tijd door te brengen met vrienden. Daarnaast hou ik van reizen (het liefst backpacken), hiken en skiën. Als ik m’n tijd wat rustiger wil spenderen dan luister ik graag naar muziek, ga ik dansen of naar de bioscoop. Ik zou graag professioneel jazz of lindy hop danser zijn, maar ik moet toegeven dat dit echt een hobby is, want ik ben er niet heel goed in.

Hoe lang werk je al bij UNIFORM-Agri?
Ik werk hier sinds de lente van 2017, dus nu zo’n 3,5 jaar.

Wat doe je precies voor UNIFORM-Agri?
Ik werk als vertegenwoordiger voor de Spaanse markt en verkoop ook zo nu en dan in Portugal. Maar doordat UNIFORM-Agri een flexibel bedrijf is en er veel samenwerking is tussen de verschillende afdelingen, doe ik ook werk in marketing, een stukje helpdesk en advies en ben ik ook betrokken bij sommige delen van de ontwikkeling van onze software. Met name in het gedeelte gegevensanalyse.

“Ik heb collega’s overal in Europa en in Zuid- en Noord Amerika, maar we werken alsof er geen tijdverschil is. Je voelt je dichtbij iedereen staan.”

Wat vind je leuk aan het werken bij UNIFORM-Agri?

Zoals ik al vermeld heb, de flexibiliteit en het teamwork. Het is in het dagelijkse werk heel handig om direct in contact te staan met mijn collega’s van marketing, met productontwikkelaars en producttesters. Het geeft veel vertrouwen en maakt dat we als team echt betrokken zijn.

Ik vind het ook erg prettig dat het een internationaal bedrijf is, ik heb collega’s overal in Europa en in Zuid- en Noord Amerika, maar we werken alsof er geen tijdverschil is. Je voelt je dichtbij iedereen staan. Het is daarnaast ook heel nuttig om verschillende inzichten te horen wanneer je input krijgt. Het helpt je om te groeien en jezelf te ontwikkelen in je werk en als persoon.

Wat voor affiniteit heb je met de melkveesector?

Ik ben een dierenarts met een passie voor koeien, voornamelijk voor melkveekoeien. Ik hou ervan om met melkvee te werken omdat deze koeien makkelijker zijn in de omgang dan vleeskoeien. Daarnaast hou ik ervan om met boeren te werken. Als dierenartsstudente kwam ik erachter dat ik veel meer plezier had in het werken met boeren dan met huisdiereigenaren. Ik denk dat dit de belangrijkste redenen zijn voor iedere dierenarts die met melkvee gaat werken.

Ik heb ook een achtergrond met Diergeneeskunde in mijn familie, mijn opa was veearts en mijn oom is ook veearts van melkvee.

Waar werk je momenteel aan?

Op het moment ben ik veel bezig met nieuwe verkopen, we hebben een promo lopen tot het eind van dit jaar en daar komt flink wat werk uit, wat geweldig is natuurlijk! Daarnaast ben ik bezig om het werk van volgend jaar voor te bereiden, met name het plannen van marketing promoties voor de lokale Spaanse markt.

Wat kun je mensen adviseren die op zoek zijn naar een baan binnen UNIFORM-Agri?

  • Als je wilt werken in een divers bedrijf, dan is dit de plek voor jou!
  • Als je je thuis voelt in de melkveesector en wilt werken met boeren en consultants, dan is dit de plek voor jou!
  • Als je flexibiliteit wilt en kansen om jezelf te ontwikkelen, dan is dit de plek voor jou!
  • Als je houdt van transparantie en open communicatie in een bedrijf, dan is dit de plek voor jou!

Waar zie je jezelf in de toekomst?

Ik zie mezelf nog steeds werken in de melkveesector, wat meer aan de industriekant, zoals nu. Ik denk daarnaast dat ik het pad van digitalisatie op boerderijen blijf volgen, AgTech is de toekomst.