Vinoth Ponnaiah, Nederland

Nederland

Assen, Nederland

Ontwikkelaar

Begonnen in 2020

Hi, Vinoth! Kun je ons iets over jezelf vertellen?
Ja, tuurlijk! Mijn naam is Vinoth en ik kom uit het Zuiden van India. Uit de plaats genaamd Madurai, Tamilnadu. Wij noemen het de Temple City. Ik woon nu 3 maanden in Assen met mijn vrouw en dochter. Ik ben 2 jaar geleden naar Nederland verhuisd, naar Den Haag.

Kun je ons iets vertellen over jouw werk als ontwikkelaar?
Ik werk nu 8 jaar als ontwikkelaar en normaal gesproken ben ik een allround ontwikkelaar en werk ik aan webapplicaties. Dat houdt in dat ik aan zowel de frontend als de backend werk. Dus ik maak applicaties en regel dat het werkt, maar ik maak ook wat de mensen zien en zorg dat het gebruiksvriendelijk is.

Hoe ben je begonnen als ontwikkelaar?
Ik studeerde Natuurkunde en een onderdeel van die studie ging over C programmeren, dat is een basistaal om mee te programmeren. Toen ik mijn verslag hierover inleverde, bleek dat ik er erg goed in was en zo begon mijn interesse. Hierna ben ik een master studie in computer applicaties gaan doen. Tijdens mijn laatste jaar deed ik een aantal projecten in verschillende applicaties, waardoor een bedrijf in mij was geïnteresseerd. Daar ben ik dus gaan werken in 2012, een jaar voor mijn afstuderen, als frontend ontwikkelaar, .

Hoe ben je bij UNIFORM-Agri terecht gekomen?
Dat is een goede vraag! Ik kwam oorspronkelijk naar Nederland voor een project van 6 maanden. Ik werkte voor Aegon en had het echt naar mijn zin hier. Ik hou van de cultuur en de mensen, dus besloot ik wat langer te blijven. Mijn projecten voor Aegon waren alleen steeds voor een korte termijn, dus ben ik op LinkedIn gaan kijken naar iets met meer vastigheid. Ik heb een boerenachtergrond en vind het leuk om mee te werken aan de basis van een land. Boeren zijn, naar mijn mening, de belangrijkste mensen in de samenleving en UNIFORM-Agri is werkzaam in die sector. Ik ben wat verder gaan graven en kwam erachter dat UNIFORM-Agri veel werknemers heeft die er al voor een lange tijd werken. Dat trok mij aan en daarom koos ik voor UNIFORM-Agri.

“Ik kwam erachter dat UNIFORM-Agri veel werknemers heeft die er al voor een lange tijd werken. Dat trok mij aan en daarom koos ik voor UNIFORM-Agri”

Waar werk je nu aan?
Momenteel werk ik aan twee projecten. Het eerste is het grote project. We werken aan een nieuwe versie. Deze versie moet het dagelijks leven van de boer makkelijker maken. We willen er voor zorgen dat de boer minder tijd hoeft te spenderen aan het gebruik van onze software. Ik ben blij dat ik mag meewerken aan dit project, waar ik werk aan verschillende modules. Ik werk nu bijvoorbeel aan de automate functie in de nieuwe versie van het programma. Met de automate functie kan je verschillende taken instellen die regelmatig op vaste tijden uitgevoerd moeten worden. Daarnaast werk ik aan een geheim project, daar kan ik nu niet meer over vertellen.

Wat vind je leuk aan het werken voor UNIFORM-Agri?
Ik kan je veel dingen vertellen die ik er leuk aan vind. Het eerste dat me opviel toen ik hier kwam is dat er een relaxte werksfeer is. Daarnaast zijn mijn collega’s super aardig en erg snel!

…Snel?
Ja, in projecten ben je altijd afhankelijk van je samenwerking met andere mensen. Hier zijn de lijntjes kort, iedereen wil graag samenwerken en zijn snel met hun antwoorden. De werkdruk is wel groter dan bij mijn vorige werkgever, maar ik heb het graag druk. Daarnaast werk ik mee aan het makkelijker maken van de levens van de boeren en dat is een super goed gevoel!

Hoe blijf je op de hoogte van nieuwe ontwikkeling rondom programmeren?
Met programmeren kun je nooit stoppen met leren. Het blijft altijd in ontwikkeling. Ik ben het type dat iets doet en al doende leert. Zoals in mijn huidige project voor de nieuwe versie. Ik leer het beste door samen te werken met collega’s met andere achtergronden en die aan andere projecten hebben gewerkt.

Wat kun je beginnende ontwikkelaars aanraden?
Het belangrijkste is dat ze moeten houden van wat ze doen. Ze moeten enthousiast zijn en openstaan voor het leren van nieuwe dingen, ongeacht hun leeftijd of achtergrond. Iedereen kan leren om te programmeren, als ze het maar echt willen!

Zijn er nog dingen die je zelf wil bereiken in de toekomst?
Toen ik bij het bedrijf kwam, was er een persoon die me hielp, introduceerde bij andere mensen, mijn vragen beantwoorde en me hielp waar nodig. In de toekomst wil ik graag die persoon zijn waar mensen naartoe komen als ze een probleem hebben. Ik wil graag nieuwe mensen helpen om technologie te begrijpen, lastige problemen op te lossen en ze wegwijs te maken. Daar kijk ik nu al naar uit.

Oké Vinoth, bedankt voor dit inkijkje in jouw dagelijkse werkzaamheden!