Duurzaamheidspilot

UNIFORM Agri onderzoekt de mogelijkheden om binnen UNIFORM inzicht te geven in de duurzaamheid van je veehouderij. We doen dit in samenwerking met een startup genaamd Sproutfull. Het idee is om een optie te creëren om gegevens van UNIFORM naar een online berekeningstool te sturen wat Sproutfull ontwikkelt om duurzaamheid-KPI’s terug te ontvangen in je programma. Deze module zou je in staat stellen om de duurzaamheid van je melkveebedrijf te monitoren en te beheren en biedt inzichten in CO2- en stikstofemissies, watergebruik en meer. Het doel van de Sproutfull tool is om wederzijdse voordelen te bieden voor zowel boeren als zuivelverwerkers.

Sproutfull is begonnen met het verkennen van de technische mogelijkheden maar zou ook graag wat input ontvangen van melkveehouders via een online koffiepraatje om ervoor te zorgen dat we een oplossing leveren die echt voordelen biedt voor veehouders.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen dan kun je een online gesprek plannen met Jonah-Jan Willemsen, de oprichter van Sproutfull via de volgende link: https://calendly.com/jonah-jan_willemsen/uniform-agri-provide-inputs-on-eco-assessment-module

Sproutfull

Jonah-Jan Willemsen – founder of Sproutfull

Over Sproutfull
Sproutfull is een startup afkomstig van de Wageningen Universiteit die zich richt op de ontwikkeling van software voor impactbeoordelingen van voedselproducten. Ze werken samen met meerdere stakeholders in de voedselproductieketen waaronder boeren, fabrikanten en retailers. Hun missie is de impact van voedselproductie gezamenlijk aan te pakken via een softwaresysteem dat elke stakeholder ten goede komt. Onder het motto: “Supply chain collaboration through effective impact communication.”

Sproutfull